“Размени книга, подари љубов”-aкција на размена на книги и донации за Домот “11 октомври” во Скопје
10427243_1083003518382525_1844380062345318134_n11156115_907974312575223_5836846768767754480_n

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Под мотото “Размени книга, подари љубов “, на 18.04.2015 во Скопје се одржа акција на размена на книги и донирање за Дом ”11 Октомври”
Прекрасното време беше мотив плус Скопјани да ја посетат оваа акција на радување. Ккао што најавивме на поканата на настанот, акцијата беше “2 во 1” акција на радување-се радуваме себеси со непрочитани книги, а ги радуваме и децата од Дом “11 Октомври” со книги и училишен прибор.

 

SAMSUNG DIGITAL CAMERASAMSUNG DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

Двете акции поминаа одлично 🙂 Многу граѓани дојдоа со своите веќе прочитани книги, за да ги остават за некој друг да ужива во нив, а си земаа други, непрочитани книги, кои ги донеле други луѓе. Дел од посетителите само донесоа книги, и сакаа само да ги остават за некој друг да може да ги земе 🙂
Оние книги кои останаа како неподигнати од нови читатели на акцијата, ќе ги донираме во Дом за Стари Лица.

Посебно не израдува тоа што бр.1 акцијата, донирање на книги, лектири и училишен и едукативен прибор за децата во Домот за деца без родители “11 октомври” беше многу успешна. Повеќето посетите донесоа книги и лектири за дечиња, полни кесиња фломастери, боенки, сликовници, едукативни книги , работни листови…
Децата од Домот “11 октомври ” сите тие луѓе ќе ги направат посебно среќни.
Донацијата ќе биде предадена во Домот “11 Октомври”во текот на следната седмица.

 

 

11148453_907973222575332_8014606773184608645_nSAMSUNG DIGITAL CAMERA11175020_1083004411715769_9080317567415894676_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Во акцијата како волонтери земаа учество и Мија и Афродите, волонтери , ученици при Меѓународните училишта “НОВА”.

Им благодариме на сите посетители на оваа акција на Добрина и Дарување.
Ви посакуваме на здравје читање и се надеваме дека нашето задоволство и среќа го споделивме сите ние заедно ♥

 

SAMSUNG DIGITAL CAMERASAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *