Spiderman со желби за побрзо оздравување во Детската Клиника

11102640_1071347409548136_8385852956914357747_n11130135_1071347349548142_8168217539708912219_n

11133804_1071347482881462_7930109982188712071_n

 

 

 

 

 

 Ништо не е повредно од детската насмевка.

Ништо не е поблагородно од носењето радост на детските лица.
Токму поради тоа, со цел да донесеме радост и да посакаме побрзо оздравување, заедно со Spiderman, ги посетивме дечињата кои се лекуваат на Детската клиника во Скопје и им поделивме картички со желби за побрзо оздравување.

18827_1071347552881455_2319531971563370143_n

11031136_1071347449548132_6578360200878863017_n11080931_1071347526214791_4634290536090920805_n

 

 

 

 

 

Здружението “Хуманост без Граници ” и Меѓународните Училишта “НОВА”еден сончев ден  aприлски  ден донесоа насмевки и убави желби на дечињата во Детската Клиника во Скопје.
Како дел од Кампањата “Мали Дела на Добрина” кое ја работи Здружението “Хуманост без Граници ” учениците од Meѓународното училиште НОВА изработија Homemade , рачно изработени картички со убави желби за побрзо оздравување, позитивни инспириративни мисли и охрабрувачки пораки. Картичките се изработени со пораки за побрзо оздравување на Англиски, Македонски и Албански Јазик. Заедно, здужени, се потрудивме на еден поинаков начин, на начин близок на нивнта возраст, преку слика, цртеж, мало внимание, да им ги пренесеме нашите искрени желби на дечињата кои моментално се сместени на Детската Клиника.

21310_1071348566214687_4322545647141146952_n11078071_1071349419547935_8212020297560945216_n11681_1071349462881264_5801050753088913272_n

 

 

 

 

 

Со голема љубов подготвивме преку 120 тина картички, ги опсипавме со грижа и им ги доставивме на малечките јунаци.

Нивните насмевки и насмевките на лицата на нивните родители се доволен мотив да продолжиме со мисијата да правиме Мали Дела на Добрина.

Следуваат уште многу Мали Картички со Големи Желби.

13782_1071348769548000_2913971950683564506_n 11080886_1071348909547986_6496985107887016479_n17121_1071348982881312_8960736997421628088_n
10403148_1071348849547992_7062459683810487877_n (1)
11081027_1071348326214711_5081880573586947448_n 11081483_1071348579548019_4915196483977337506_nAdd a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *