“ЗА СИТЕ ДЕЦА” ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА ДАРУВАЊЕ УЧИЛИШЕН ПРИБОР, ОПРЕМА И КНИГИ ЗА ДЕЦАТА ВО СОС ДЕТСКО СЕЛО

Со цел да им се помогне и олесни почетокот на училишната година на дечињата без родители, штитеници на Сос Детското Село во Скопје, Здружението “Хуманост без граници ” организира Хуманитарна акција на дарување.

Нека училишната година биде почеток на едно прекрасно патување и период полн со радост и големи очекувања ЗА СИТЕ ДЕЦА. Да им помогнеме на децата од СОС ДЕТСКО СЕЛО сите ние и тие комплетно подготвени да ја дочекаат оваа учебна година.

Книги, лектири, работни тетратки, учебници, тетратки за пишување, блокови за цртање, моливи, пенкала, фломастери, училишни ранци….се што сметате дека на некое дете ќе му биде од корист во текот на учебната година, можете да го донирате на акцијата на дарување , која ќе се одржи на 22 август 2015 година, од 19: 00 до 20:30 часот, пред Спомен куќата на Мајка Тереза, на улица Македонија, во центарот на Скопје.

Ве очекуваме, за заедно да подготвиме и донесеме радост на лицата на децата од СОС ДЕТСКОТО СЕЛО.

Фб настан: “ЗА СИТЕ ДЕЦА”

Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *