“Недела на Хуманоста” во скопските кафе-барови

По повод Светскиот ден на Хуманоста, 19 август, Здружението “Хуманост без Граници” ја спроведува својата кампања “Недела на Хуманоста” во Скопските кафулиња, со цел да се помогне на сите на кои помошта им е навистина неопходна. Во кафулињата се поставени донациски кутии каде можете да ја покажете својата хуманост на дело.

Скопје ќе зрачи со Хуманост и Добрина цела седмица. Од 16 август па се до 24 август. Здружението “Хуманост без граници” и скопските кафулиња се обединија во идејата можноста за директно донирање на хумана помош и собирање на средства за сите оние на кои им се потребни средства за операции, третмани и лекувања да ја доближат до Скопјани.

Во повеќе скопски кафулиња побарајте ја донациската кутија и покажете е ја вашата хуманост на дело, со скромен прилог за лицето за кое е наменета кутијата.

Еве за кого ќе се собира Хуманост и ќе се дарува Добрина:

-За Емануела Костоска  во Cafe Zmija Revolved, ГТЦ,  Play Cafe, ул. Македонија , Кафе Коцка, ТЦ Лептокарија и Менада, Стара Чаршија

-За Олгица Тодоровска во Skopje Cafe, Ул. Македонија,  Ресторан Дион, Кеј 13 Ноември, Red Caffe Lounge Bar, н. Аеродром и Кафе Коцка, ТЦ Лептокарија

-За Ивана Тодоровска во Birocrat- Ministry of Cofffe , кеј 13 Ноември и Led Zeppelin Gitar Bar,TЦ Лептокариј

– За Иван Стојанов во Drama Coffee House, ул. Македонија, Caffe Bar Stobi, Гтц и Кеј 13 Ноември и Cafe-Cafe,спроти Градежен Факултет

-За Дарко Анески во International Coctail Bar, ул. Македонија, Firenze Cafe, Плоштад Македонија и Cafe-Cafe,спроти Градежен Факултет

– За Марга Велеска во Chiao Cafe, ГТЦ, Salad Shop и  Ракија Бар “Калдрма”, Стара Чаршија

-За Јани Тануров во Green caffe, ТЦ Бисер и Everyday lounge bar, n.Аеродром

– За Јоце Блажевски во Barcelona Cafe, ул. Македонија, Custom Pub, Led Zeppelin Gitar Bar,TЦ Лептокарија, Менада и Ракија Бар “Калдрма”, Стара Чаршија и  Badu Bar, Порта   Влае

– За Даниел Митков во Cream Caffe ,  ТЦ.Бисер,  Custom Pub и Badu Bar, Порта   Влае

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

——-

Известување за собрани и уплатени средства

Во кампањата беа собрани вкупно 8.943 денари вкупна сума за сите лица за кои се собираа парични средства:

– Марга Велеска 634 денари,

– Дарко Анески 861 денар,

– Јовица Блажевски 2.362 денари,

– Јани Тануров 698 денари,

– Иван Стојанов 385 денари,

– Даниел Митков 956 денари,

– Ивана Тодоровска 1.694 денари,

– Олгица Тодоровска 731 денар, и

– Емануела Костоска 622 денари.

Сите собрани средства беа уплатени на сметките на лицата за кои се собираа средствата и беше уплатен Персонален Данок од Доход.

Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *