Категорија: 2014

Општествена одговорност и промоција на хумани вредности: Посета на завод за рехабилитација за деца со оштетен слух „Кочо Рацин“- Битола.

На 25 Декември 2014 година, се одржа посета на заводот за рехабилитација за деца со оштетен слух „Кочо Рацин“ – Битола. Целта на оваа посета беше една и
Read More

Хуманитарна собирна акција за децата од Дневниот Центар за деца од улица во Шуто Оризари, Скопје

  На 27 декември се одржа предновогодишна урбана хуманитарна собирна акција за децата во днениот центар за деца од улица во Шуто Оризари. Најавуваната акција  се одржа пред Спомен
Read More

Новогодишни честитки за децата во СОС Детско Село во соработка со ЈУДГ “Срничка”

“Хуманоста е најдлабоката човечка карактеристика, најблагородното битисување на секој поединец, и со тоа  најдобра карактеристика на секое општество. Како  Здружение кое како поле на работа, “Хуманост  без граници”,
Read More