Category: 2014

Посета на дечињата хоспитализирани на Детска Хирургија во Скопје

 Едно убаво декемвриско утро, освен сончевите зраци, дечињата кои беа хоспитализирани на Детското одделение на Клиниката за Хирургија ги изненади и една необична екипа  На 10 декември 2014
Read More

Картички со желби за побрзо оздравување за децата во Детската Болница за белодробни заболувања “Козле”-Скопје

Здружението “Хуманост без Граници ” и  Meѓународното училиште  НОВА, се здружија заедно за да донесат насмевки и убави желби на дечињата во Детската Болница за белодробни заболувања “Козле”-Скопје    
Read More

#‎мкпредизвик‬ , #icebucketchallenge и #хуманост – Хуман Предзивик !

    Инспирирани од кампањата на http://www.alеsa.org/, https://www.facebook.com/hashtag/icebucketchallenge,каде се се побарува да се полиете sо кофа со вода или да донирате за испитувањата на ALS , Амиотрофочна Латерална Склероза, тимот на
Read More