Акција на размена на прочитани книги- “Размени книга”

Во недела, на 20.09.2015 година, од 11:00 до 13:00 пред Спомен куќата на Мајка Тереза во центарот на Скопје Здружението “Хуманост без граници” ќе организира акција на радување.

Ве покануваме на акција на размена на прочитани книги.

Размената на прочитани книги подразбира дека оние книги oд нашите домашни библиотеки кои сме ги прочитале еднаш и нема повторно да ги читаме, можеме да ги размениме со книги кои ќе ги донесат другите вљубеници на книги кои ке ја посетат акцијата :)

За да бидеме сите фер кон сите останати вљубеници во книгата, да се придржуваме кон двете правила: никој не носи книги за кои знае дека нема да бидат интересни за размена и секој зема онолку книги колку што донел.

Ве очекуваме!

FB НАСТАН 🙂

Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *